donderdag 13 maart 2014

Weinig volgers?

Ik ben niet groot. Ach dan doe ik toch alsof ik dat wel ben?! Social media is niet weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Het is er altijd en overal. Men praat in de trein, bus met elkaar via social media. Onlangs zag ik een interessant programma van tegenlicht dat er een verschuiving plaatsvindt waaraan jongeren status ontlenen.

Deze uitzending gaf aan dat het hebben van de nieuwste smart phone interessanter is dan het hebben van een auto. De telefoon, andere hebbedingetjes en ja zoveel mogelijk likes, volgers unieke bezoekers op de site. Zeg nou zelf? Het is best leuk om in plaats van 265 volgers 1265 volgers te hebben. Voor niets gaat de zon op. Alhoewel het kost toch wel iets zoals zonnecrème. Afijn. Het is niet gemakkelijk om veel actieve volgers te krijgen.

Wat als je (te) weinig heb? Dan zijn er handige website waar je eenvoudig likes, volgers en unieke bezoekers kunt kopen. Voor ca 10 euro kun je al 1000 volgers krijgen. De aanbieders van volgers werken op verschillende manieren. De een heeft je gebruikersgegevens nodig (die je na de hand kunt wijzingen) en de ander heeft dit niet nodig. Het verschil is een echt persoon ergens op de wereld of een bot als volger.

En wij maar denken nou nou die zijn famous. Maar zijn ze dat ook echt op bijvoorbeeld Twitter? Op statuspeople.com kun je gemakkelijk checken wat de het percentage schijn- en inactieve volgers van een Twitter account zijn. Let wel ik zeg niet dat onderstaande personen volgers gekocht hebben. 


Een methode om meer volgers te krijgen is zoveel mogelijk andere volgen in de hoop dat zij gaan terug volgen. Maar met het kopen van volgers. Tja het voelt als vals spelen. En wil jij een tijdlijn dat niet overzichtelijk is? Mensen die je niet kent. Eigenlijk ook niet interesseert en waar je waarschijnlijk de taal niet van spreekt?

Tips om volgers te krijgen
1. Zorg voor een volledig profiel met foto
2. Volg mensen die mensen volgen die op jou lijken
3. Gebruik hashtags
4. Herhaal je populairste tweets
5. Plaats de volg me op Twitter button in je e-mail, website. Eigenlijk overal op het internet 6. Je zou het bijna vergeten! Tweet goed en vaak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten